Koningsparen van 2018 bekend in Rijkhoven

Ook dit jaar werd het koningsschieten traditioneel gehouden op de zaterdag van Rijkhoven kermis. Deze wedstrijd bepaalde afgelopen zaterdag het klep- en blokkoningspaar van de schuttersgilde Sint Blasius Rijkhoven.

Om 13 uur werd deze dag gestart, vanaf dit moment kon iedereen rustig oefenen met een hapje en een drankje. Stipt om 14 uur begon de wedstrijd klep-koning en koningin. Zo schoten de schutters en schuttsters op doelen van 30 tot 10 mm. Na het doel van 16 mm en 18 schoten, kenden we de klepkoningin. Eliane Wendrix won de strijd tegen Nathalie Smellers, die 2de werd. Elvire Penders, de vrouw die eerder miste, werd 3de. Patrick Gielen werd klepkoning na het schieten van 32 slagen. Jarne Vanroy en Ludwig Duts moesten de strijd opgeven op de kleinste klep en werden zo 2de en 3de.

Na deze wedstrijd konden de houtenvogels geplaatst worden, zodat het blokkoningsschieten om 17 uur kon aangevat worden. Hierop schoten ze eerst op de linkervleugel, daarna was de rechter aan de beurt. Als laatste moest de romp worden afgeschoten, zodat de volledige houtenvogel naar beneden viel. Davy Vanroy had ook dit jaar succes. Nadat hij vorig jaar klepkeizer werd, kon hij dit jaar de Linkervleugel en na 205 slagen de romp afschieten. De rechtervleugel was voor Erik Ketelslegers. Bij de vrouwen werd de linkervleugel afgeschoten door Trinette Ketelslegers. Germaine Humblet haalde de rechtervleugel naar beneden. Na 158 slagen viel ook de romp door het schot van Eliane Wendrix. Om 19 uur kenden Sint Blasius Rijkhoven dus zijn 2 nieuwe koningsparen. Zo is Patrick Gielen en Eliane Wendrix klepkoningspaar van Rijkhoven dit jaar. Het blokkoningspaar 2018 bestaat uit Davy Vanroy en Eliane Wendrix.

De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ.

 

Meer foto's kan je vinden door HIER te klikken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook.

facebook